Næstved City

Afstand: 0.25 Km

Næstved City byder på masser af gode shoppingmuligheder i skønne specialbutikker. Hver onsdag og lørdag er der torvemarked på Axeltorv midt i centrum, hvor handlende kan købe frisk frugt og grønt, smukke blomster, frisk fisk og ost. Torvehandelen har altid været en del af handelen i Næstved helt tilbage til 1135 hvor Næstved fik sine købstadsrettigheder.

Tiden er dog også fulgt med Næstved, der i dag kan bryste sig af flotte gavlmalerier udført af internationale kunstnere, der kommer til Næstved for at udøve deres kunst. På hjemmesiden www.naestvedkunstby.com kan du se de mange smukke gavlmalerier og læse mere om kunstnerne.

Næstved Cityforening har året igennem masser af aktiviteter til både voksne og børn. Så når du ikke har travlt med at shoppe amok i midtbyen kan du nyde jazz i gaderne eller græskarudskæring og uhygge i oktober for børnene. 

Naturen ligger tæt på city. Blot fem minutters gang fra Axeltorv finder du Rådmandshavens smukke skov med Susåens stille vand. Er du til en smuk naturoplevelse, så lej en kano i Slusehuset i Rådmandshaven og sejl en tur på Sjællands længste vandløb. Efter kun 20 minutter i kano fra Slusehuset kommer du til Herlufsholm Kostskole. Det tidligere skovkloster blev i 1565 oprettet til skole for ”ædlinge og ærlige mænds børn” af Birgitte Gøye og Herluf Trolle.

Ved havnen i Næstved City kan du i sommerperioden sejle med rundfarten "Friheden" til Karrebæksminde via Gavnø. Læn dig tilbage og nyd turen, hvor du også får set Gavnø Slot fra søsiden.

Og så kan du slutte dagen af efter mange timers shopping på én af de mange restauranter i bymidten, der inviterer dine smagsløg på både danske og udenlandske specialiteter. 

God fornøjelse i Næstved City.Opdateret af: Sydsjælland & Møn  | info@vism.dk
Næstved City Fotograf: Næstved City Copyright: Næstved City
Næstved by Fotograf: Tage Klee
Næstved City Fotograf: Visit Sydsjælland & Møn Copyright: Destination SydkystDanmark
Næstved Havn Fotograf: Næstved Kunstby Copyright: Næstved Kunstby
Næstved by Fotograf: Tage Klee Copyright: Tage Klee
Næstved by Fotograf: Tage Klee Copyright: Tage Klee