Holmegaard Gods

Afstand: 7.18 Km

Holmegaard Gods hovedbygning er en af Danmarks meget få bevarede herregårds hovedbygninger i bindingsværk. Hovedbygningen, der er kategoriseret som et af skandinaviens mest bevaringsværdige bygningsværker, er opført i år 1635. Bygherren var Claus Daa, som samlede gården efter at den havde været delt i næsten hele 1500-tallet. I 1801 kom herregården til slægten Danneskiold-Samsøe, i hvis eje den fortsat er. I 1825 grundlagdes det kendte Holmegaard Glasværk, som nu er udskilt fra godset. Holmegaard Gods ejes af Christian Danneskiold Lassen og omfatter ejendommene Holmegaard, Juellinge og Tryggevælde godser.

På Holmegaard Gods er det muligt at leje den smukke Skovridersal til festlige lejligheder for både private samt virksomheder. Derudover arrangerer godset også: møder, kurser og konferencer, udstillinger m.m.

Under Holmegaard Gods hører bl.a. den over 500 hektar store Holmegaard Mose, der med sin smukke og særegne natur er et af de meget spændende naturområder på Sjælland. 

Der er kun adgang til slotsparken efter aftale, og besøg kan arrangeres efter aftale for større grupper. For guidede rundvisninger kontakt venligst Holmegaard Gods.Opdateret af: Sydsjælland & Møn  | info@vism.dk
Holmegaard Gods Fotograf: Holmegaard Gods Copyright: Holmegaard Gods
Holmegaard Gods Fotograf: Holmegaard Gods Copyright: Holmegaard Gods
Holmegaard Gods Fotograf: Palle Jørly Jensen Copyright: Destination SydkystDanmark / Palle Jørly Jensen
Holmegaard Gods Fotograf: Visit Sydsjælland & Møn Copyright: Destination SydkystDanmark