Dybsø Fjord Stejlebanke

Afstand: 10.38 Km

Stejlebanke er et stort naturområde der ligger ved Næstved-Vordingborg landevejen tæt ved Vester Egesborg. Det er en tør og fredet bakke på ca. 8 ha. Det ligger ved bredden af Dybsø Fjord. Toppen af banken ligger ca. 19 meter over fjorden og giver en meget betagende udsigt over selve Dybsø og hele fjorden.

På stejlebanken man se en de sjældne planter. Her kan man blandt andet opleve Gøgeurt, Nikkende kobjælde og store arealer af Tjærenellike.

Foruden at være et skønt naturområde har banken også en anden historie. Det har tidligere været rettersted med henrettelsesplads, den sidste af henrettelserne fandt sted i 1830. Stedet blev i 1926 udgravet for at undersøge om en historie om stedet var sandt. Historien gik på at en kvinde blev begravet i højen, men hendes hoved blev sat på en pæl til stræk og advarsel. Under udgravningen fandt man mulige rester af stenfundament til huggeblokken og den nederste del af en stejlepæl.

Stejlebanken har en tilknyttet parkeringsplads, hvor man kan nyde udsigten fra en af de opsatte bænke eller man kan gå en tur i området. På modsatte side af vejen ligger en grillbar, hvor man kan købe is, grillmad og noget at drikke.Opdateret af: Sydsjælland & Møn  | info@vism.dk
Cykel Dybsø Fjord Fotograf: Visit Sydsjælland & Møn Copyright: Destination SydkystDanmark