Gavnø Slot

Afstand: 5.16 Km

 | 55700200 |  info@gavnoe.dk |  http://www.gavnoe.dk | 
Gavnø Slot er et af Danmarks smukkeste rokokoslotte og en vigtig del af Danmarks kulturarv.

Gavnø er fyldt med historier og fortællinger om krigsførelse, romantik og ridderlighed. For kun 60 år siden åbnede Gavnø sine porte for offentligheden og fremstår i dag med en bred vifte af oplevelser og tilbud, der alle er dybt forankret i stedets historie og atmosfære.

Hvert forår danner Gavnø Slotspark ramme om Danmarks største Tulipanfestival fra medio april og maj. Tulipaner i alle regnbuens farver kan opleves i smukt anlagte bede, som hvert år ændrer farver og form. Blomsterpragten fortsætter helt til efteråret, således at tulipaner og narcisser afløses af sommerblomster, rododendron, staudebede og den smukt anlagte rosenhave i slotsparkens nordlige ende. Fra ultimo juli og hele august byder parken indenfor til Liljefestival, hvor både farve og duft er i højsædet. Ønsker du at besøge deres tulipan eller liljefestival, så anbefales det, at du holder dig opdateret på deres hjemmesiden

På slottet kan bl.a. Nordens største private malerisamling på godt 1.000 malerier studeres. Samlingen repræsenterer Europas malerkunst i det 16., 17. og 18. århundrede. Baronessens imponerende restaurering af fem stuer på Gallerigangen er en oplevelse i sig selv og også et studie værd, som varmt kan anbefales.

Til stedets historie hører, at Dronning Margrete 1. opførte Gavnøs Klosterkirke i starten af 1400-tallet. I dag er kirken kendt som Nordens mest farverige kirkerum udført med helt fantastiske snitværker.

For de mere eventyrlystne ligger trætopbanen Gavnø Go Fly i et stykke fredskov udenfor slotsparken og byder på svævebaner, klatrevæg og udfordringer til der appellerer både til børnefamilier og teambuilding-arrangementer for voksne.

Gavnø Slotsbryggeri er indrettet i én af de smukke og historiske avlsbygninger fra 1800-tallet. Øllet bliver brygget efter egne recepter med råvarer af høj kvalitet, og virker som ambassadør for Gavnø på frokostborde over hele landet. Et godt udvalg, der kan nydes på stedet eller købes med hjem.

En god frokost, velsmagende kager og børneanretninger kan nydes i Café Tulipanen dagligt.

Baron og baronesse Reedtz-Thott værner om familiens hjem gennem de seneste 300 år og deler glædeligt stedets ånd, kulturhistorie og landskabelige kvaliteter med de, der ønsker at opleve den danske kulturarv.

 

På den gratis app Useeum findes der lydfiler, der fortæller historierne om Gavnø Slot. App'en kan downloades til Apple her og til Android herOpdateret af: Sydsjælland & Møn  | info@vism.dk
Gavnø Slot ved Næstved Fotograf: Mads Smidt
Blomster på Gavnø Slot Fotograf: Mads Tolstrup
Hestevogne på Gavnø Slot Fotograf: Visit Sydsjælland & Møn
Gavnø Slot Fotograf: Gavnø Copyright: Gavnø
Gavnø Slot Fotograf: Gavnø Slot Copyright: Gavnø Slot
Gavnø Slot Fotograf: Gavnø Slot Copyright: Gavnø Slot
Gavnø Slot Fotograf: Gavnø Slot Copyright: Gavnø Slot
Gavnø Slot Fotograf: Gavnø Slot Copyright: Gavnø Slot
Gavnø Slot Fotograf: Gavnø Slot Copyright: Gavnø Slot
Gavnø Slot Fotograf: Gavnø Slot Copyright: Gavnø Slot